Translate to a different language

zaterdag 30 juni 2012

Aagh Napolitanen!!, de Amalfi-kust


De nacht was niet lang, de bar/disco naast de camping had een jongeren feest tot na 01:00u. Ook was ik al weer om 8u wakker. Via Napoli naar een kustroute die volgens mijn duitse buren erg mooi moet zijn... NAPOLI, Aagh!! Rij eens normaal man! Dit is tot nu toe wel de ergste plek waar ik ooit heb gereden, je moet hier geen spatje bang zijn in het verkeer. Verkeersborden? regels? belijning? stoplichten? waar zijn die ook al weer voor??? Met een stukje Tolweg van € 2,10 probeer ik me zo snel mogelijk uit deze chaos te rijden. Eenmaal bij de Amalfi-kust is het toch echt genieten! De route is adembenemend. De weg slingert tegen de kustbergen wat op sommige plekken een wonder lijkt dat er uberhaupt een weg is! en dan staan er ook nog huisjes langs de weg . Unesco gebied. Na Salerno weer een camperplaats aan het strand Vlak bij het dorpje Lago Secondo. Waar ik `s Avonds met Engelse Honeymoon`ers in gesprek raak die als huwelijksreis een 3 maanden reis in hun 1972 VW-busje rondreizen. Blog: Campermoon.com






vrijdag 29 juni 2012

Direct aan het strand overnachten


Rond 11u vertrek ik zuidwaarts. Op de weg is het erg onoverzichtelijk de mensen rijden hier als idioten. Na 170km heb ik er meer dan genoeg van en pak een camping direct aan het strand bij Mondragone.





donderdag 28 juni 2012

Relaxed op de Camping


De was draaien, opruimen, zwemmen, zonnen, pizza eten, voor Ferdinand reklame ontwerpen voor op zijn auto. En `s Avonds weer voetbal kijken "Duitsland - Italiƫ, 2-1", en nog wat internetten.


(Wie is die idioot? Nederland was toch al weer thuis?)

woensdag 27 juni 2012

Benen uit het lijf gelopen @ Rome


Vandaag 5 uren in de stad geweest en echt ongelooflijk veel gezien. Wat een bijzonder interresante maar drukke stad! Op advies van Michiel Hartkamp ben ik ook naar La Cripta "Il Convento dei Cappuccini" geweest. Een waar kunstwerk van botten! `s Avonds voetbal gekeken met vele Italianen op de Camping "Spanje-Portugal, 0-0" met Spanje als winnaar na de doeltrappen. Wat leven die Italianen mee zeg! Het grootste deel was voor Spanje.










dinsdag 26 juni 2012

Naar Rome

Een leuk kort ritje richting Rome door de ronde heuvels die tot een paar honderd meter hoog zijn.
Vanuit het niets ligt daar ineens de ring van Rome, om bij de camping te komen moet ik daar nog een 30km overheen. Ik besluit 3 nachten op deze camping te blijven ivm de voordelige 3 daagse toeristen tickets voor Bus/Metro richting en in de stad a € 16,50.

maandag 25 juni 2012

Relaxen @ Lago di Bolsena


Op de fiets naar het dorpje om drinkwater en broodjes te kopen, hier blijkt nog geen supermarkt te zijn. Bij de fruithandel verkopen ze ook water en ernaast zit een bakkertje waar ik zoete crosantjes haal.
's Middags wil ik weer zwemmen maar helaas er drijven veel dode zonnebaarsjes, ik denk dat hier illigaal met elektro gevist is!


zondag 24 juni 2012

Sorano en Pitigliano


Via Siena bezoek ik Sorano een plaatsje dat tegen de bergwand likt te kleven.
Daarna naar Pitigliano wat slechts een paar kilometer verder ligt. Dit is het tuffsteen stadje, erg mooi boven op een berg gelegen. Hier eet ik Gnocci bij een klein restaurantje. Er is hier ook een Camperplaats maa vol in de zon, ik rij door.
Net voor Marta aan het Lago di Bolsena vind ik een mooi plekje wat al redelijk druk is. Toch vind ik een plekje onder een boom naast een nederlander een duister en een oostenrijker. Das altijd goed natuurlijk! Ze staan hier al een week want het is hier Gratis!.
Weer heerlijk gezwommen met Raviki.




zaterdag 23 juni 2012

San Gimignano


Weer heerlijk uitgeslapen. 
De route gaat landinwaarts eerst nog vrij vlak maar dan veel omhoog.
De camperplaatsen bij San Gimignano staan goed aangegeven.
Rond 12u ben ik al ter plaatse, douche en was in de wasmachine.
Rond 3 ga ik met het gratis pendelbusje omhoog tot aan de poort van het stadje.
San Gimignano heeft een rijke historie, van de ooit 72 torens die de stad had staan er nu nog 14 overeind, deze zijn nu Unesco wereld erfgoed.
De gezellige straatjes zijn gevuld met restaurantjes, galerie`s en veel handtas winkeltjes.
Deze handtassen worden lokaal gemaakt.







vrijdag 22 juni 2012

Pisa


De nacht was warm maar in de ochtend toch weer wat koeler.
Met Raviki ga ik de stad in en heb daar wat foto`s gemaakt, een ijsje gegeten en wat relaxen.
`s Avonds met mijn Engelse buren zitten kletsen, hier 75 kilometer vandaan is een mooi stadje te bezichtigen.. San Gimignano, ik besluit daar morgen langs te gaan.


donderdag 21 juni 2012

Passo di Cisa


Via een leuke bergroute met Passo di Cisa richting Pisa.
Boven op de pas een lange sieste gehouden waar het heerlijk 24'C is. Eigenlijk had ik daar wel willen blijven maar ben toch doorgegaan naar Pisa. Al daar was het toch wel een uurtje zoeken naar de camperplaats want van de oorspronkelijk 5 zijn er nu nog maar 2 beschikbaar.






woensdag 20 juni 2012

Sirmione di Garda


Een rit langs het meer naar het zuiden. Sirmione is een historisch stadje met kasteel en romeinse ruine`s. Weer lekker gezwommen om af te koelen want vandaag is het inmiddels al 38'C.
Nieuwe Sandalen gekocht mijn schoenen zijn nu echt te heet!




dinsdag 19 juni 2012

Gardameer + ANWB


Naar beneden gaat lekker tot brixen, na een korte pauze doet de startmotor niets!
Nagekeken maar niets gevonden dus de ANWB gebelt. Binnen een half uur ben ik opgehaald en naar een garage gebracht nog geen 2km verder. Daar hebben ze het erg druk en blijven me vertellen u bent zo aan de beurt, ze zien me gewoon niet staan!? Na 3 uur besluit ik zelf nog eens een grondige inspectie te doen. Nu zie ik snel dat er een boutje losgetrilt is, dus vastgezet en ja hoor probleem ook weer opgelost. Ik meld me af en ga weer op pad.
Diesel is hier wel erg duur rond de € 1,70 per liter in NL is dat € 1,30
In Riva del Garda een camperplaats voor € 0,50 per uur, bij de pizzaria om de hoek een heerlijke pizza Pompa gehaald.



maandag 18 juni 2012

Brennerpas


Richting Oostenrijk de pas over ten oosten van Garmisch-Partenkirchen.
De weg naar beneden is verspert dus er is een omleiding die met 21% omhoog en 19% omlaag gaat.
Omhoog gaat nog net in z`n 3 met 45 km/h, omlaag dan ook maar die zelfde snelheid aanhouden!
Langs Innsbruck en daarna de Brennerpas op... oef ik hoop maar niet dat alles is zoals die eerste paar kilometer! Ik moet weer met max 45km/h om hoog. Tijdens een steil stuk schiet een dieselslangetje los, shit net nu! Langs de kant op een SOS plaats is het snel weer gefixed maar ik heb toch al snel een litertje of 5 verloren in die laatste kilometer.
Net over de top ga ik in Italiƫ op de camping in Gasteig bij Sterzing/Vipiteno staan. Internet via Fon, wasje doen, lekker lang douchen en gratis stroom.


zondag 17 juni 2012

Wank


Na zo goed als uitgeslapen te zijn een ontbijtje en ik koop een kaartje voor de kabelbaan naar de top.
Raviki mag ook mee. Wat een uitzicht! Op de top is het wat koud dus ik begin al snel aan de afdaling.
Vol goede moed gaan de eerste kilometer voorspoedig naar beneden maar halfweg is de temperatuur al aardig omhoog geschoten en ik begin mijn gewrichten behoorlijk te voelen.
Een lange pauze doet me goed. Eenmaal beneden ben ik aardig kapot en ga lekker relaxen.


zaterdag 16 juni 2012

Garmisch-Partenkirchen.


Mijn Duits rolt al weer aardig van de tong vandaag.
Nog steeds zonder Tomtom ga ik weer op pad en al snel blijkt mijn 12 jaar oude wegenkaart van duitsland niet meer up-to-date. Gelukkig zijn de dorpen nog niet verhuisd. Zo kom ik lang een klein deel van de Romanticus Strasse en rij lang onderandere het kƶnings-sloss wat helaas grotendeels in de steigers staat. De mooie route brengt me naar de camperplaats van Garmisch-Partenkirchen waar ik als eerste tomtom via internet herstel.
Ik krijg veel bewondering van oude duitsers voor mijn busje.

vrijdag 15 juni 2012

Kuhrbad en zon.


Ik heb besloten een dagje te blijven, het zal van daag 27'C worden.
Om super te relaxen ga ik naar het kuhrbad.
Helaas waren de speciale baden niet open door de te hoge waterstand van de laatste maand.



donderdag 14 juni 2012

Via het Zwarte woud naar de Bodensee.


Dwars door het zwarte woud rij ik richting het zuiden, een mooie route.
Vandaag is het echt prachtig weer, toch zeker richting de 25 graden.
Bij Meersburg aan de Bodensee de camperplaats op de oude manier zoeken want Tomtom is op tilt geslagen. hij blijft maar herstarten.
Meersburg is een mooi stadje met kasteel, kurhaus en een gezellig centrum omgeven door wijngaarden.

woensdag 13 juni 2012

Poets en Sleuteldag.


Vandaag alleen naar Karlsruhe om daar voor een grote bouwmarkt het onderdeel te wisselen.
Al snel kom ik er achter dat ik nog een lek heb. Met WC-papier alles brandschoon gemaakt en zo kunnen ontdekken waar de lekkage zich bevind. Er is een bout uit het motorblok getrilt.
Een M8 bout is te klein en een M10 weer te groot. Uiteindelijk heb ik de M8 bout vastgezet met vlasdraad en locktyde van de bouwmarkt. Daarna naar de wasstraat en mn busje staat er weer stralend bij!

dinsdag 12 juni 2012

Naar Duitsland voor een nieuw onderdeel.


Als eerst Goof van de Hanomagclub gebeld. Gelukkig zit er nog wel iemand met onderdelen net over de grens in Duitsland. Het is zo`n 300km naar Karlsruhe, bij Volker Bischoff koop ik de benodigde slang. Volker is erg vriendelijk en behulpzaam.
In Ettlingen neem ik een plaatsje voor de nacht.